Pivovar Vyškov – exkurze

Vloženo 21.11.2012 autor

Tak přišel čas a my jsme jeli do našeho podzimního pivovaru. Dlouho opomíjený a všemi zatracovaný Vyškov se podařilo prosadit a tak jsme vyjeli. Myslím, že nakonec byli všichni překvapeni a dokonce se překonal i rekord v počtu členů. Celkem se nás sešlo dvanáct!Dne 9.11.2012 v ranních hodinách jsme se sešli v hojném počtu v Kroměříži u Svati Sháněla, abychom odstartovali výlet do pivovaru prvním raním pivem. Po osmé hodině jsme již přisedli do vlaku k Přemovi a jeli do Kojetína. Zde jsme celkem rychle přesedli do vlaku na Vyškov. Po deváté hodině jsme vysedli ve Vyškově. Tady jsme si odlovili kešku na nádraží a většina lidí se vydala k pivovaru. Ve dvou jsme tu čekali na posledního člena tím byl američan Mike. Ten nám málem přejel stanici, protože nesledoval venku dění a tak jsme z vlaku museli vytáhnout telefonem. Povedlo se. Pak jsme se již sešli všichni v pivovarské hospodě kde to v pátek v deset dopoledne hučelo jak v úlu. Asi ve Vyškově nikdo nepracuje. Po jedenácté hodině nás již na vrátnici čekal sládek. Udělali jsme s ním ještě kolektivní foto a pak se náš ujal jako vlastní táta. Vše pěkně popsal a hned nás zavedl do srdce pivovaru, do varny. Tady se pilně vařilo a tak jsme zde po dlouhé době zažili plný provoz. Pak jsme prošli sklad obilí a poté se již přesunuli do tolik očekávaného ležáckého sklepa. Je to tu opravdu starý sklep plný ležáckých tanků. Pivo se zde dělá různé. Ochutnali jsme jedenáctku, šestnáctku i tmavé pivo. Poprvé na exkurzi jsme pivo ochutnali přímo z tanků. Skvělé. Pivo bylo fakt dobré, ale ten typický Vyškovský ocas tam byl. Pak jsme se ještě prošli do stáčírny lahví a poté jsme již na nádvoří udělali poslední fotky a vyrazili do města. Někteří šli přímo do hospody a my ostatní jsme šli na náměstí a hledali zde kešku. Tu jsme nakonec vzdali a rozešli se na různé strany za další keškou. Pak malá skupina přeci jen první hledanou kešku objevila. Pak jsme již šli do hospody na jídlo. Tady už bylo pivo o poznání horší. Většina lidí to ani nedopila, ale my odkojení na Vyškovu jsme neměli problém. Pak se zjistilo, že nemá smysl na nic čekat a tak jsme spěchali na vlak a na pivo do Kroměříže. Tady jsme večer ještě stylově zakončili. Závěrem lze podotknout, že pivo z Vyškova mělo mezi námi neprávem tu nejhorší pověst. Ukázalo se, že pivo přímo u zdroje je vždy dobré. Jen bohužel čím dále od zdroje to je, tím se specifická chuť Vyškovského piva více projevuje. Čím to je se nám bohužel zjistit nepodařilo. Budeme pátrat dál….

Komentáře uzavřeny.